8 Şubat 2016 Pazartesi

SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN ALTERNATİFLER...

Her haberleri izlediğimde, kalbim sıkışıyor artık. Tüm haberlerde ölümün her türlüsü, anneler ağlıyor, eşler ağlıyor, çocuklar ağlıyor...

Sevgiye ne çok ihtiyacımız var, özellikle de bu son zamanlarda. "Seni seviyorum" demek kalbimize iyi gelecek, eminim. Malumunuz, 14 Şubat yaklaşıyor. Öyle çok paralar harcayıp bir hediye almak ya da sevgililer günü için dekore edilmiş restoranlarda sıkış tıkış oturup, "Sevgililer Günü" kutlaması yapmak da bir alternatif elbette ama tek alternatif değil. Madem böyle bir gün uydurulmuş, biz de kendimize göre eğlenceli hale getirebiliriz. Bunu ister 14 Şubat'ta istersek kendimizin belirleyeceği başka gün ya da günlerde yapabiliriz. Sevdiğimize sevgimizi göstermek için özel bir şeyler yapmak için her fırsatı değerlendirmekte fayda var derim.

İşte bazı alternatifler...

Jenga oynamayı çok severim ben. Eğer sizin de evinizde Jenganız varsa, kenarlarına fotoğraflardaki gibi kalpler çizebilir, üzerini de "gerçek mi cesaret mi" oyunundan esinlenerek gerçekleştrilmesini istediğimiz eylemleri ya da cevaplanmasını istediğimiz soruları yazabiliriz. Alttan çekilip alınan her tahtada ne yazıyorsa, çeken kişi onu yapmak ya da cevap vermek zorunda kalsın ya da çeken kişi tahtayı başarılı bir şekilde üste yerleştirirse karşı taraf yapmak zorunda kalsın tahtanın üzerinde yazılanı..:) Oyun kafadan olduğu için, kurallar da kafadan işte, keyfimize göre..:)

İsteklere birkaç örnek;

1- Camı açıp beni sevdiğini avazın çıktığı kadar haykır!
2-  Hemen şimdi bir kahve istiyorum!
3- 5 kez öpmelisin beni!
4- Hiç olmadığı kadar sıkı sarılmasın bana!

Sorulara birkaç örnek;

1- Beni ne kadar seviyorsun? (Klasik soru..:) )
2- Benim en çok hangi özelliğimi seviyorsun?
3-En iyi olduğumu düşündüğün özelliğim nedir?

vs vs... Biraz düşünerek dün tahtaları buna benzer sorularla ve isteklerle donata biliriz.



Ya da sevdiceğimiz meyve yemeyi seven biri mi? O halde üzerine güzel notlar yazdığımız ve gönlümüze göre çizim yaptığımız meyveler hazırlayıp, çantasına gizlice atabiliriz.


Kapılarımıza süsler asabiliriz mesela, bu evde aşk var sevgi var mesajını verebiliriz. Bazen ilişkilerimizde bunu unutuyoruz, koşuşturmaca içinde kayboluyoruz. Sonra ne mi oluyor; tarafların birbirine ne sabrı ne de saygısı kalıyor. Sevdiğimizi, sevildiğimizi her fırsatta hatırlamalı ve hatırlatmalıyız...







Ya da evde şık bir masa hazırlayıp sürpriz de yapabiliriz. Mesela şu alttaki masaya bakın, böyle bir masa görünce insan, sevgi dolu hissetmez mi? 


Tüm bunlardan biri bile olmadıysa, o zaman çilek ya da böğürtlen marmelatı ile kalpli kurabiyeler de mi yapamayız! Kalbe giden en kestirme yol için mutfakta harikalar yaratabiliriz. Sonra da çay ya da kahve eşliğinde tatlı yer, tatlı tatlı konuşuruz, olmaz mı?


Hiç birini yapmak gelmiyor mu içimizden? O zaman o büyülü hareketi mi yapsak; SARILSAK birbirimize. Seni seviyorum demenin en güzel ve içten yollarından biri değil midir, sıkıca sarılmak? Varsa aradaki buzlar erir, kırgınlıklar kaybolur, yüze bir gülümseme, içe bir huzur gelir...


Daha ne olsun? Hep sevgi olsun, aşk olsun..:)





Hiç yorum yok: