3 Şubat 2016 Çarşamba

KÖFTE PİZZASI (2 KİŞİLİK)

Kafamdaki kalabalıklara, bir de yemek tarifleri eklemek istedim. Leziz, farklı ama kolay atıştırmalıklar hep ilgi alanıma girmiştir. Yemeği pişirmek kadar onu nasıl sunacağımız da çok önemli bence. O nedenle tarifler bölümünde, farklı ama pratik tarifleri, güzel bir sunumla bulabilirsiniz.




Pizza, çocuklarımızın en çok sevdiği yemeklerden, özellikle benimkiler her gün versem yerler. Aşağıdaki bu tarif ile sevdiklerimize daha sağlıklı bir pizza sunmuş olacağız.

Malzemeler
240 gr kıyma
2 adet orta boy rendelenmiş soğan
Tuz, karabiber, kekik, kimyon
1 adet orta boy patates, kabukları soyulmuş ve rendelenmiş
1 adet büyük boy havuç, rendelenmiş
2 adet çarliston biber, ince doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı da fırın tepsisini yağlamak için kullanacağız.
50 gr mantar, ince dilimlenmiş
1 adet kırmızı biber, ince doğranmış
20 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Kıymayı, rendelenmiş soğanı ve baharatları geniş bir kap içinde yoğurun. Rendelenmiş patatesi, havuçları ve ince doğranmış çarliston biberi de ekleyip iyice karıştırıldıktan sonra dolapta 1 saat bekletin.

Bu arada 2 yemek kaşığı yağı tavada kızdırmaya başlayın ve mantarları ekleyerek soteleyin.

Küçük bir fırın tepsisini yağlayıp dolapta bekleyen sebzeli köfteyi tepsiye ince bir katman şeklinde yayın. Önceden 180 derecede ısıtmaya başladığınız fırında 15 dk pişirin. Fırındaki köftenizin üzerine mantarları ve ince doğranmış kırmızı biberleri yayın ve tekrar 20 dk pişirin. Son olarak üzerine kaşar peynir rendesi serpip 2 dk daha fırınladıktan sonra çıkartıp sıcak servis yapabilirsiniz.




Hiç yorum yok: